Zonnepanelen

Op het dak van de Eben-Haëzerschool zijn 52 zonnepanelen te vinden. Hiermee wekken we deels onze eigen stroom op.

Wit dak

Wat verder opvalt is, dat de school een wit dak heeft. Hiermee wordt m.n. in de zomer bereikt dat de binnentemperatuur minder hoog oploopt. Op dit moment wordt gekeken hoe het dak weer blijvend wit gemaakt kan worden.

Klasse-ventilatie

Ook is er in elk lokaal 'klasse-ventilatie' aanwezig. Dit is geen airco, maar zorgt ervoor dat de benodigde hoeveelheid zuurstof in de lokalen op peil blijft. Er wordt CO2 ingewisseld tegen O2. Hierdoor is het werk/leerklimaat een heel stuk aangenamer geworden!

Gezonde voeding

We besteden aandacht aan gezonde voeding/ gezonde tussendoortjes. Elke dinsdag, donderdag en vrijdag is er een zogenoemde gruitdag. De leerlingen (en leerkrachten) nemen dan als tussendoortje/extra versnapering fruit en/of groente mee.